Relatietherapie

Als ik en jij niet meer wij zijn.....

Dat roze wolken na de eerste verliefdheid verdwijnen, is onvermijdelijk. Ook af en toe on-enigheid, ergernissen en het saaie leven van alledag blijven geen enkele relatie bespaard. Als je het gevoel hebt dat jullie relatie alleen nog maar bestaat uit ruzie en ergernis, is er meer aan de hand. Ervaar je dat jullie langs elkaar heen leven en elkaar niet meer lijken te begrijpen, dan is het tijd de situatie onder ogen te zien. Niet om een schuldige aan te wijzen, maar om jullie gemeenschappelijke band en passie te herontdekken.

 

Ben jij er voor mij?

We onderzoeken we hoe jullie in je relatie contact met elkaar maken of juist vermijden, welke emoties dat bij jullie oproept, welk gedrag en patroon de relatie daardoor kleurt, welke negatieve spiraal hierdoor ontstaat en hoe je samen weer kunt verbinden en een positieve wending aan je relatie kunt geven.

 

Wat doet een therapeut

In de therapie verhelderen we de negatieve reactiepatronen die zijn ontstaan in je relatie. Sue Johnson noemt dat wel de ‘dans’ waardoor je wordt meegesleept. Dit negatieve patroon is het probleem geworden in je relatie. 

Lees meer...